Guvernul german a aprobat miercuri un proiect de lege care permite expulzarea delicventilor straini care au fost condamnati la o pedeapsa de inchisoare, chiar daca este cu suspendare, o reforma promovata dupa agresiunile atribuite migrantilor in noaptea de Anul Nou, la Koln, scrie AFP.

"Proiectul prevede ca delicventii straini pot fi scosi din tara atunci cand au fost condamnati la o pedeapsa cu inchisoarea, indiferent daca este cu suspendare sau nu", a precizat guvernul, dupa o reuniune a consiliului de ministri.

Delictele si infractiunile prevazute sunt acte de violenta asupra unei alte persoane, agresiuni sexuale si atacuri impotriva politiei. Hotii recidivisti sunt si ei vizati.

In caz de condamnare, o persoana care beneficiaza de statutul de refugiat poate sa il piarda, potrivit proiectului de lege, ale carui linii mari au fost anuntate in 12 ianuarie.

Cancelarul Angela Merkel a cerut inasprirea regulilor privind expulzarea dupa violentele de la Koln, din noaptea de Anul nou, cand peste 1.000 de plangeri, dintre care peste o suta reclamau agresiuni sexuale, au fost depuse la politie.

Autoritatile germane au afirmat ca marea majoritate a acestor delicte au fost comise de cetateni din tarile arabe, inclusiv solicitanti de azil.

O parte tot mai mare a populatiei este nemultumita de politica de deschidere in privinta refugiatilor promovata de Merkel.