Celebrele statui de la Capitoliul din Roma au fost acoperite cu paravane, pentru a nu putea fi vazute de presedintele iranian Hassan Rohani, provocand o polemica vie in peninsula, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit cotidianului Corriere della Sera, care citeaza surse din cadrul delegatiei iraniene, Venus si alte nuduri nu au obtinut acordul unei inspectii prealabile si primaria Romei a acceptat sa le mascheze.

Cand si-a primit oaspetele in acest prestigios loc, unde au fost semnate numeroase acorduri, in valoare de miliarde de dolari, seful guvernului italian a pus accentul pe bogatia istorica a celor doua tari, asigurand ca ambele tari au in comune faptul ca sunt "doua superputeri ale frumusetii si culturii".

Pe langa faptul ca a acceptat sa acopere aceste statui, Italia a acceptat si sa elimine vinul din protocol in timpul dejunului cu presedintele republicii, Sergio Matterella, si cu premierul Renzi.

Partidul anti-euro si anti-imigratie Liga Nordului a denuntat un al "n-lea act de supunere". "Guvernului pare ca ii e rusine cu radacinile si istoria noastra (...). Trebuie sa punem si hijab pe operele noastre de arta, in numele integrarii?".