Cei 24 de deputati din fractiunea Partidului Socialistilor solicita convocarea sedintei extraordinare a Parlamentului pentru data de 28 ianuarie, informeaza Radio Chisinau.

Igor Dodon l-a injurat in direct pe Andrian CanduFoto: Privesc.eu

Potrivit acestora, pe ordinea de zi urmeaza a fi inclus un singur subiect: "anularea investirii nelegitime a Guvernului Filip". Pentru a putea depune cererea mai sunt necesare 10 semnaturi, transmite IPN.

"Ma adresez oficial tuturor deputatilor din Parlament, care nu sunt controlati de regimul oligarhic, semnati acest demers, pentru ca pe 28 ianuarie sa mergem cu toata tara la Parlament si sa cerem anticipate", scrie Igor Dodon, liderul socialistilor, pe Facebook.

Partidul Socialistilor contesta modul in care a fost investit Guvernul Filip.

Atat sustinatorii partidelor pro-rusesti, conduse de Igor Dodon si Renato Usatii, precum si cei ai Platformei Demnitate si Adevar, cer dizolvarea parlamentului si organizarea de alegeri anticipate.

Cititi siLiderul socialistilor moldoveni l-a injurat pe presedintele legislativului pentru ca refuza anticipatele: Mai bine duceti-va in ... cu toata majoritatea parlamentara