Un solicitant de azil, minor, a fost arestat luni in Suedia, fiind pricipalul suspect pentru uciderea cu arma alba a unui angajat al centrului de primire a refugiatilor unde tanarul era cazat, a anuntat politia suedeza. Victima este o tanara de 22 de ani, care a murit la spital, din cauza ranilor grave. Anchetatorii au stabilit ca principalul suspect este un rezident al acestui centru pentru adolescenti cu varste intre 14-17 ani, dar au refuzat sa dea detalii despre identitatea si cetatenia acestuia, potrivit AFP.

Acest incident intervine intr-un moment in care Politia din Suedia a cerut Guvernului angajarea a 4.100 de agenti suplimentari, pentru a putea face fata amenintarii teroriste, a presiunilor de la frontiera si pentru a asigura ordinea in centrele pentru refugiati.

Seful Politiei suedeze a avertizat ca sosirea intr-o proportie neasteptat de mare a solicitantilor de azil (163 de mii in anul 2015, la o populatie de 9,8 milioane de locuitori) a pus presiune asupra fortelor de ordine in toata tara.

Fluxul mare de refugiati a obligat Suedia sa restabileasca controalele da frontiere, in luna noiembrie.