Un marocan in vasrta de 25 de ani, suspectat ca s-ar fi antrenat pentru jihad si ca ar fi vrut sa se alature unui grup armat din Orientul Mijlociu, a fost arestat luni in Calabria (sudul Italiei), in timpul unei operatiuni antiteroriste, trasmite AFP.

Potrivit agentiei AGI, Hamil Mehdi, un vanzator ambulant care locuieste in Luzzi, in provincia Cosenza, prezinta toate caracteristicile unui "luptator strain". Barbatul a fost arestat sub o noua legislatie antiterorista.

"Arestarea de luni este una dintre primele aplicari ale noii legi din 2015 care pedepseste antrenamentul pe cont propriu a unei persoane in scopul terorismului international", a aratat un responsabil al politiei locale pentru postul de televiziune Rainews.

Potrivit politiei, marocanul a venit in Italia in 2006, insa anul trecut s-a deplasat in Turcia, de unde a fost expulzat in iulie. Ulterior, barbatul s-a aflat permanent sub supravegherea politiei italiene.

La sfarsitul lunii decembrie, guvernul italian a anuntat expulzarea unui alt cetatean marocan, suspectat ca a vrut sa pregateasca atacuri, ridicand la 65 numarul celor expulzati in 2015 din ratiuni similare.