Desi pare din ce in ce mai izolata datorita politicii sale deschise in ceea ce priveste criza refugiatilor, aceasta a rezistat presiunilor din partea unor conservatori de a constrange fluxul acestora, sau de a inchide granitele Germaniei. Cu toate acestea, ingrijorarile crescande legate de abilitatea Germaniei de a gestiona fluxul de imigranti si ingrijorarile legate de securitate si rata criminaltatii afecteaza sustinerea Uniunii Crestin-Democrate - si a Uniunii Cresti-Socialiste din Bavaria -, anunta Reuters.

Un sondaj de opinie Emind cerut de ziarul Bild am Sonntag arata ca sustinerea pentru blocul UCD/CSC a scazut cu 2 procente, ajungand la 36%, fata de saptamana trecuta. Factiunea de dreapta, Alternativa pentru Germania, a obtinut un punct in plus, ajungand la 10%. Partenerii de coalitie ai lui Merkel, Partidul Social-Democrat (SPD), a obtinut un punct procentual, ajungand la 25%.

O figura importanta a partidului conservator al Angelei Merkel, Julia Kloeckner, a propus construirea unor tabere pentru refugiati la granita cu Austria pentru a grabi procesul de repatriere a azilantilor dovediti ca nefiind eligibili.

Julia Kloeckner, liderul crestin-democratilor din Rhineland - Palatinate, considera ca efortul cancelarului de a gasi o solutie europeana pentru fluxul de refugiati din Europa este in continuare decizia corecta, adaugand faptul ca propunerea sa avea scopul de a "complementa" pozitia lui Merkel.

Propunerea surprinde frustrarea partidului Angelei Merkel in fata progresului lent facut pentru a se atinge o solutie la nivelul UE in criza refugiatilor, ce afecteaza intrastructura multor municipalitati germane.

In Germania au intrat 1.1 milioane de imigranti anul trecut, ducand la apeluri inaintate din toate directile spectrului politic pentru o schimbare in gestionarea numarului de refugiati ce vin in Europa, incercand sa fuga de razboiul si saracia din Siria si Afganistan.