Solicitantii de azil din Cardiff primesc bratari viu colorate pe care trebuie sa le poarte tot timpul, o decizie care aminteste de controversa „usilor rosii” din Middlesbrough ce a dus la hartuire si abuzuri, scrie The Guardian.

Bratari colorate pentru solicitantii de azil din CardiffFoto: The Guardian

Solicitantii de azil sositi in capitala galeza ce sunt cazati casele detinute Clearsprings Ready, o firma contractata de guvernul britanic, afla ca trebuie sa poarte tot timpul bratarile, in caz contrar neprimind mancare.

Bratara le da dreptul acestora – care nu pot munci si nu primesc bani – la trei mese pe zi.

Aceasta informatie vine dupa cele privind solicitantii de azil din Middlesbrough care s-au plans ca locuintele lor au fost luate la tinta dupa ce populatia si-a dat seama ca toate usile lor de intrare erau pictate in aceeasi culoare de compania privata responsabila cu gazduirea lor, G4S.

„Perioada petrecuta in Casa Lynx a fost una dintre cele mai oribile experiente din viata mea. Am urat bratarile si uneori am refuzat sa le port, asa ca nu mi s-a dat mancare”, a declarat Eric Ngalle, care a petrecut o luna in acea casa inainte sa primeasca statutul de refugiat, care ii permite acum sa lucreze ca scenarist si producator de teatru pentru Consiliul Artelor din tara Galilor.