Mai multe persoane au fost ranite sambata noaptea intr-o altercatie in care au fost implicate circa 200 de persoane intr-o tabara de refugiati din zona localitatii Leimen, in sud-vestul Germaniei, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

Politia a intervenit initial cu un numar redus de agenti, care cand au vazut amploarea incaierarii au fost nevoiti sa ceara intariri.

Autoritatile presupun ca la originea conflictului s-ar afla o discutie pe teme religioase intre refugiatii musulmani, unii acuzandu-i pe altii pentru consumul de alcool, interzis de religia musulmana.

Dar nu este primul incident de acest fel survenit in taberele de refugiati din Germania. In luna decembrie, intr-o tabara din orasul Konstanz, o disputa intre un afgan si un albanez a degenerat intr-o bataie colectiva dupa ce acestora li s-au alaturat alti conationali. Un alt eveniment similar a fost provocat de distrugerea unui exemplar al Coranului.

Politia germana avertizeaza ca riscul unor conflicte in taberele de migranti supraaglomerate este foarte ridicat, iar adesea o mica neintelegere intre doi migranti se transforma rapid intr-un conflict intre grupuri etnice sau religioase.