Coruptia functionarilor guvernamentali alimenteaza infractionalitatea, extremismul si starea de nemultumire din societate, contribuind inclusiv la criza globala a refugiatilor, a afirmat secretarul de Stat american, John Kerry, pledand pentru intensificarea actiunilor anticoruptie.

"Trebuie sa admitem ca, in toate esaloanele puterii, extremismul violent, lacomia, setea de putere sunt alimentate de situatiile in care institutiile guvernamentale sunt fragile, liderii politici sunt incompetenti si lipsiti de integritate", a declarat John Kerry la Forumul Economic Mondial de la Davos, transmite Mediafax.

"Coruptia din institutiile guvernamentale alimenteaza infractionalitatea, extremismul si starea de nemultumire din societate, contribuind inclusiv la criza globala a refugiatilor", a adaugat Kerry, citat de Washington Post.

"Administratia Barack Obama va dubla contributiile pentru combaterea coruptiei in intreaga lume, aceasta este o prioritate a Statelor Unite", a subliniat Kerry, amintind ca actele de coruptie au generat crizele din Irak, Nigeria, Siria, Ucraina, Libia si Yemen.

"Coruptia a devenit o problema mai degraba internationala, nu doar interna; coruptia este un pericol societal si devine un instrument de recutare pentru grupurile extremiste", a insistat seful diplomatiei americane.