Asa cum s-a mai dovedit pana acum, nu ne descurcam cu zapada, iar miercuri noaptea am aratat-o din nou, intr-un mod umilitor, cum un oras puternic s-a transformat intr-un dezastru infrigurat, comenteaza jurnalista Petula Dvorak in Washigton Post.

Washingtonul, blocat de doi centimetri de zapadaFoto: CBS

O zapada de 2,5 centimetri a dus la 1.000 de accidente in Washington, drumuri de la munca acasa de opt ore si masini abandonate pe drum de navetisti disperati si dezgustati de situatie.

Unii n-au ajuns acasa nici pana joi dimineata.

Pana si presedintele a fost neputincios in fata zapezii, pentru i-au trebuit aproape doua ore sa ajunga cu coloana oficiala de la Baza Andrews la Casa Alba, un drum facut de obicei in 30 de minute.

Jurnalista spune ca nu s-a invatat nimic din experienta ninsorii usoare din 2011 si avertizeaza ca o mare furtuna de zapada este asteptata vineri.

“Ce s-a intamplat cu sarea pentru drumuri folosita in vremurile bune”, se intreaba ea.

“Adevarul este ca e o dezonoare nationala si o rusine continua ca ne descurcam atat de rau cu zapada. Cheltuim catralioane (in engleza "bazillion") de dolari pe drone militare si bombardiere invizibile, dar centrul operatiunilor noastre poate fi schilodit de un singur inch (2,54 cm) de cristale albe”, mai scrie Washington Post.