Aproximativ 22.000 de jihadisti au fost ucisi de coalitia condusa de Statele Unite contra gruparii Statul Islamic (SI) din vara anului 2014, a declarat joi ministrul francez al apararii, informeaza AFP, citat de Agerpres.

"Exista o cifra pe care o da coalitia... Aceasta este de 22.000 de morti de la inceputul operatiunilor" in Irak si Siria, a afirmat Jean-Yves Le Drian la canalul de stiri France24, notand ca acest bilant este "probabil aproximativ".

Dintre acestia, circa o mie de jihadisti au fost ucisi in raiduri ale armatei franceze, care realizeaza intre 5 si 15% din loviturile aeriene ale coalitiei in functie de numarul de avioane angajate, potrivit anturajului ministrului.

Le Drian a estimat de asemenea la 35.000 numarul de combatanti ai SI, dintre care cel putin 12.000 de straini.

"Nu mai are loc o ofensiva mai mare a Daesh (acronim al SI in limba araba) de ceva timp", care se afla "intr-o situatie de mare fragilitate... dar trebuie sa ramanem foarte prudenti", a adaugat Le Drian.

Lansate in vara anului 2014, loviturile coalitiei s-au intensificat dupa atentatele de la Paris din noiembrie, in special asupra siturilor de productie de petrol, al carui trafic reprezinta una dintre principalele surse de venit pentru SI.