Zece olandezi suspectati de folosire a monedei BitCoin pentru a spala 20 de milioane de euro obtinuti din vanzarea de droguri au fost arestati, informeaza Reuters.

bitcoinFoto: bloomberg.com

Barbatii, toti cu nationalitate olandeza, au fost arestati marti prin raiduri coordonate in 15 locatii din Olanda, a declarat Valentine Hoen, de la Serviciul de Investigatii si Informatii Fiscale.

Procurorii considera ca barbatii au spalat intre 15 si 20 de milioane de euro prin vanzarea de droguri pe "Dark Web" - site-uri ce sunt invizibile motoarelor de cautare, la care se ajunge doar cu software specializat.

Bitcoin este preferat pe astfel de site-uri pentru ca poate fi transferat usor intre utilizatori din diferite tari fara a mai folosi o banca, facandu-i greu de urmarit.

Hoen a declarat ca dealerii de droguri au fost subiectul unei investigatii continue, 15 kilograme de materiale chimice pentru realizarea de Ecstasy fiind gasite in raidurile realizate marti.

Intr-o declaratie a procurorilor, investigatorii au descoperit masini de lux, bani lichizi si alte bunuri in afara tarii, incluzand un cont Bitcoin gasit in cooperare cu oficiali din SUA, Australia, Lituania si Maroc.