SUA doreste ca in Republica Moldova sa fie investit cat mai repede Guvernul, dar nu se pronunta in favoarea unui anumit candidat pentru functia de prim-ministru, a declarat mbasadorul Statelor Unite la Chisinau, James Pettit, potrivitIPN.

"Noi ne bucuram ca Republica Moldova va avea in timpul apropiat Guvern. Nu sustinem un candidat anumit pentru functia de prim-ministru. Dar vrem sa fie format Guvernul, pentru ca ne dorim stabilitate in Republica Moldova, implementarea reformelor si deblocarea relatiilor cu FMI", a spus seful misiunii diplomatice americane la Chisinau.

James Pettit nu exclude ca noua majoritate parlamentara ar fi fost formata prin corupere si santaj, scrie sursa citata.

"Nu vreau sa vorbesc despre intrigi politice. Se stie ca aranjamente politice exista la formarea majoritatilor. Toti cunoastem ca exista coruptie in Parlament si in alte institutii ale statului. Dar noi nu suntem in drept sa ne implicam. Alegatorii moldoveni sunt cei care trebuie sa mearga in instanta si sa-si apere drepturile. Instantele de judecata si mass-media sunt cei care pot demonstra acest lucru. Sunt necesare probe concludente", a declarat diplomatul american.

James Petit a reiterat pozitia ca SUA va colabora cu orice guvernare de la Chisinau, indiferent de culoarea politica.

"Nu vad o problema in alegerile anticipate. Noi vom sustine orice guvernare, indiferent de culoare, sa implementeze reforme", a spus ambasadorul.