Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a afirmat, in revista sa Dabiq publicata marti, ca doi dintre autorii atacurilor din 13 noiembrie de la Paris sunt irakieni, informeaza Agerpres citand AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe ultima pagina a revistei, SI a publicat fotografiile a noua indivizi, avand ca fond o poza din Paris si ca titlu "Doar teroare". In timp ce mai multi dintre ei au adjectivul "al-Belgiki" (belgianul) alaturat pseudonimului lor sau "al-Faransi" (francezul), doi sunt numiti "al-Iraki" (irakianul).

Dintre cei trei kamikaze care s-au aruncat in aer pe 13 noiembrie la Stade de France, doi aveau pasapoarte siriene falsificate inregistrate printre migrantii care au tranzitat Grecia. Mai multe apeluri la identificarea lor pe baza de fotografii au fost difuzate, insa fara rezultat.

Comise de cel putin noua jihadisti repartizati in trei echipe de comando, atentatele sinucigase din vecinatatea Stade de France, focurile de arma in rafala contra clientilor aflati pe terasele mai multor cafenele si masacrul din sala de concerte Bataclan din Paris s-au soldat cu 130 de morti si sute de raniti.