Un islamist originar din Yemen a pledat vinovat, intr-o instanta din orasul american New York, la acuzatii privind colaborare cu reteaua terorista Al-Qaida pentru atacarea unor obiective ale Statelor Unite din Afganistan, informeaza site-ul agentiei Reuters.

Ali Alvi al-Hamidi, in varsta de 31 de ani, a pledat vinovat, intr-o instanta federala din Brooklyn (New York) la trei capete de acuzare privind colaborare cu o organizatie terorista si conspiratie in scopul asasinarii unor cetateni americani din Afganistan, anunta Mediafax.

Islamistul de orgine yemenita este acuzat ca planuia comiterea de atacuri contra trupelor americane din Afganistan in numele retelei teroriste Al-Qaida.

In instanta, Ali Alvi al-Hamidi a recunoscut ca s-a deplasat in regiunea pakistaneza Waziristan, unde a stabilit cu alti membri Al-Qaida sa atace militari americani si trupe NATO din Afganistan.

"In perioada 2007-2009, am complotat cu alte persoane pentru a ne alatura retelei Al-Qaida si a participa la lupte impotriva armatei americane", a spus al-Hamidi in instanta.

Islamistul risca o condamnare cuprinsa intre zece ani de inchisoare si detentie pe viata.