Ministrul grec al Marinei a criticat politistii de frontiera care au fortat o prezumtiva calauza din Turcia sa se uite la cadavrele a trei copii morti in timp ce incercau sa traverseze marea Egee, scrie AFP.

Calauza turcaFoto: Captura YouTube

"Este evident un comportament nepotrivit", a declarat Thodoris Dritsas, intr-un comunicat publicat luni seara, tarziu.

"Statul si agentii sai trebuie sa isi pastreze sangele rece si sa ramana profesionisti fata de orice detinut, chiar daca e acuzat de crime odioase", a adaugat ministrul.

Televiziunea britanica Sky News a difuzat vineri imagini ale unei operatiuni de salvare in conditiile in care o ambarcatiune cu migranti se afla intr-o situatie dificila in apropiere de insula greceasca Samos. Doi copii in varsta de doi ani si o fata de patru ani au murit in urma naufragiului.

Politia de frontiera a arestat o prezumtiva calauza, un cetatean turc in varsta de 21 de ani care conducea ambarcatiunea, si l-au obligat sa se uite la cadavrele copiilor pana a izbucnit in plans.

Un procuror din Samos trebuie sa decida daca cetateanul turc, care a declarat pentru Sky News ca a fost obligat sa conduca barca, poate fi anchetat pentru crima.

Calauzele sunt pasibile de pedepse dure in Grecia, tara care se confrunta cu afluxul de migranti veniti din Turcia. Presedintele grec Prokopis Pavlopoulos a acuzat luni autoritatile portuare din Turcia ca sustin aceste calauze.

ATENTIE Imagini socante!