Uniunea Crestin-Democrata (CDU), partidul conservator al Angelei Merkel, a coborat la cel mai scazut nivel in sondaje de la alegerile din 2013 incoace, cand Merkel a castigat cel de-al treilea mandat de cancelar al Germaniei. Conservatorii germani au inregistrat o noua scadere in sondaje, de 2,5%, ajungand la 32,5%, indica un sondaj INSA citat de Bild, scrie Reuters.

Angela MerkelFoto: Agerpres/AP

Bild nu comenteaza motivele scaderii CDU si a Angelei Merkel in sondaje, insa declinul se datoreaza pozitiei adoptate de cancelarul german in criza refugiatilor.

Agresiunile recente din Koln, Hamburg si Stuttgart, comise de refugiati, au relansat dezbaterea interna din Germania despre politica Berlinului in domeniul imigratiei, in contextul in care tara a primit anul trecut 1,1 milioane de imigranti.

In fata presiunilor crescande atat din partea opozitiei, cat si a Uniunii Crestin-Sociale (CSU), aliatul bavarez al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), cancelarul Angela Merkel a adoptat un ton mai dur, sustinand ca solicitantii de azil condamnati de justitie, chiar si cu suspendare, trebuie sa fie expulzati din Germania.