Douazeci si cinci din cele 29 de victime ale atacului jihadist din capitala Burkinei Faso, Ouagadougou, au fost identificate, dupa identificarea altor trei corpuri luni, a anuntat procurorul Maiza Sereme, confirmand de asemenea moartea a sase canadieni, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul canadian a declarat sambata ca sase dintre compatriotii sai au murit in atac, in timp ce bilantul oficial anuntat era de 4 canadieni ucisi.

Ministerul francez al Afacerilor Externe a anuntat un bilant de 30 de morti, iar autoritatile din Burkina Faso 29 de morti. Aceasta diferenta se datoreaza decesului unui ranit, potrivit unei surse apropiate anchetei.

Potrivit unei surse din securitate, 26 din cele 29 de victime au fost ucise in cafeneaua-restaurant Cappuccino, foarte populara printre expatriati in Burkina Faso.

Printre altele, douazeci de persoane au fost arestate duminica si luni la Ouagadougou in urma atacului jihadist, a declarat pentru AFP o sursa apropiata dosarului, care a vorbit despre existenta posibila a unei "celule".

"Douazeci de persoane au fost arestate ieri (duminica) in cadrul anchetei. Unele au fost eliberate, iar altele sunt inca in arest urmand a fi audiate", a afirmat aceasta sursa, sub acoperirea anonimatului.

Gruparea jihadista Al Qaida in Maghrebul Islamic (AQMI) a publicat fotografii cu trei membri ai comandoului ce a atacat vineri mai multe hoteluri si un restaurant la Ouagadougou, ucigand 29 de oameni, a anuntat luni SITE, organizatie americana ce monitorizeaza site-uri islamiste.