Procuratura Generala a Republicii Moldova a deschis dosar penal pe marginea protestelor organizate de Renato Usatii, inclusiv in fata resedintei de la Condrita a presedintelui republicii, Nicolae Timofti, informeaza luni Unimedia si Agora.md, citate de Agerpres.

Renato UsatiiFoto: Captura YouTube

"Procuratura Generala a examinat demersul parvenit de la Presedintia Republicii Moldova, prin care s-a solicitat examinarea legalitatii actiunilor lui Renato Usatii, referitor la desfasurarea, in perioada anului 2015, a unor serii de actiuni publice nesanctionate, inclusiv in preajma unor obiective de stat protejate, (actiuni) ce au ca scop destabilizarea activitatii institutiei prezidentiale si constituie o ingerinta in activitatea presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, amenintandu-l cu vatamarea integritatii corporale si a sanatatii", se mentioneaza in comunicatul Procuraturii.

Pentru comiterea acestei infractiuni, legislatia Republicii Moldova prevede de la 6.000 la 20.000 de lei amenda, 180 de ore de munca in folosul comunitatii sau pana la doi ani de inchisoare.

In 2015, Renato Usatii a organizat mai multe actiuni de protest, printre care unele la resedinta de la Condrita a lui Nicolae Timofti. In timpul unuia dintre protestele organizate in decembrie in fata resedintei prezidentiale, Usatii a facut karaoke, iar sustinatorii sai au adus gratare si au facut un foc de tabara.