Liderul formatiunii olandeze de extrema-dreapta, Partidul pentru Libertate (PVV), Geert Wilders, a cerut ca migrantii musulmani de sex masculin sa fie inchisi in taberele de refugiati, pentru a se preveni astfel agresiunile sexuale comise de "bombele islamice cu testosteron", relateaza AFP.

Intr-un mesaj video publicat luni in engleza si olandeza, Wilders s-a referit la evenimentele petrecute in noaptea de Anul Nou in centrul orasului german Koln, unde sute de femei au fost agresate sexual, el considerand ca si femeile olandeze risca sa pateasca la fel daca migrantii musulmani vor putea sa circule in continuare liberi pe strada, anunta Agerpres.

Politicianul nationalist olandez a mai spus ca migrantii musulmani au adus "terorismul sexual" in Europa si a cerut din nou inchiderea frontierelor blocului comunitar. "Dar atat timp cat acest lucru nu se intampla (inchiderea frontierelor n.red.), atat timp cat femeile noastre sunt in pericol in fata acestor bombe islamice cu testosteron, propun sa inchidem toti refugiatii de sex masculin in centrele pentru solicitantii de azil", a indicat Geert Wilders.

Desi Olanda nu este o destinatie predilecta a migrantilor musulmani care continua sa vina in Europa, anul trecut pana in luna noiembrie au fost inregistrate circa 54.000 de cereri de azil. Resentimentele provocate de acesti migranti in randul populatiei olandeze au adus formatiunea lui Wilders in fruntea sondajelor, Partidul pentru Libertate (PVV) inregistrand in prezent un record de popularitate.