Turcia nu depune suficiente eforturi pentru diminuarea numarului extracomunitarilor care ajung in Uniunea Europeana, acuza presedintele Greciei, Prokopis Pavlopoulos, afirmand ca autoritatile portuare turce ajuta retelele specializate in traficul de persoane.

"Tare ma tem ca retelele turce specializate in traficul de persoane primesc sustinere din partea autoritatilor", a declarat Pavlopoulos intr-un interviu acordat publicatiei germane Suddeutsche Zeitung, informeaza Reuters, citata de Mediafax.

"In mod special, autoritatile portuare se comporta ca si cum nu ar observa nimic. Exista cazuri in care traficantii au fost ajutati. Avem dovezi in acest sens", a precizat liderul grec.

Deocamdata, oficialii din Turcia nu au reactionat la aceste acuzatii.

Administratia de la Ankara sustine ca depune toate eforturile pentru reducerea numarului imigrantilor care se indreapta spre Uniunea Europeana. In acelasi timp, pe teritoriul Turciei sunt peste doua milioane de refugiati sirieni.

Pavlopoulos a dat asigurari ca Grecia este dispusa in continuare sa contribuie la fondul de trei miliarde de euro promis de Uniunea Europeana pentru ajutarea Turciei, cerand insa masuri clare pentru oprirea tranzitului refugiatilor.

"Pana acum, Turcia nu a indeplinit obligatiile", a adaugat Pavlopoulos, care se va intalni luni cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Comisia Europeana a semnalat recent ca nu este multumita de masurile luate de Turcia pentru oprirea valului de imigranti care se indreapta spre Uniunea Europeana.