Germania trebuie sa aloce fonduri suplimentare de cinci miliarde de euro pentru mentinerea ordinii publice, in contextul valului de imigranti, si pentru integrarea refugiatilor, afirma vicecancelarul Sigmar Gabriel (social-democrat), scrie Mediafax.

Sigmar Gabriel (foto arhiva)Foto: Agerpres/EPA

"Putem gestiona sarcina dubla a integrarii imigrantilor - primirea noilor-veniti si mentinerea coeziunii sociale - daca avem un stat puternic, capabil sa intervina", a declarat vicecancelarul Sigmar Gabriel, liderul Partidului Social-Democrat (SPD) si ministru al Economiei in guvernul cancelarului crestin-democrat Angela Merkel.

"Avem nevoie de inca 9.000 de agenti de politie in Germania, de 25.000 de profesori suplimentari si de 15.000 asistenti sociali", a adaugat Gabriel, potrivit Reuters, pledand pentru dublarea fondurilor destinate locuintelor sociale.

"Costurile acestui set de masuri pentru integrare este de circa cinci miliarde de euro, iar Guvernul federal, landurile si municipiile trebuie sa stabileasca sarcinile fiecaruia", a subliniat vicecancelarul german.

Propunerile sale ar urma sa fie aprobate cu ocazia unei reuniuni a oficialilor federali si regionali.

Initiativa intervine in contextul in care 1,1 miliarde de extracomunitari au ajuns in Germania in anul 2015 si dupa agresiunile care au vizat sute de femei de Revelion.