Pacientul aflat in moarte cerebrala dupa ce a participat la un test clinic in vestul Frantei a murit, a anuntat duminica spitalul din Rennes, unde a fost internat alaturi de alti cinci voluntari care au manifestat probleme, transmite AFP.

"Pacientul in moarte cerebrala a decedat la amiaza", a precizat spitalul intr-o declaratie de presa. Starea de sanatate a celorlalte cinci persoane spitalizate dupa participarea la testul clinic "ramane stabila", a aratat unitatea medicala.

Sase persoane au fost internate intr-un spital din Rennes dupa ce au testat o molecula in cadrul unui test terapeutic efectuat de un laborator privat din oras, precizeaza TF1.

Cei 6 barbati, cu varste intre 28 si 49 de ani, faceau parte dintr-un grup de 90 de voluntari.

Testul a fost realizat intr-un laborator privat autorizat, specializat in realizarea de teste clinice pentru a evalua siguranta de utilizare, toleranta si profilul farmacologic al acestei molecule la voluntari sanatosi.

Accidentul s-a soldat cu internarea la Rennes a sase dintre acesti voluntari.

Laboratorul, Biotrial, a fost creat in urma cu 25 de ani. Are o cifra de afaceri de 35 de milioane de euro, dintre care 90% export. Compania este prezenta in Statele Unite din 2012, cand Biotrial a cumparat Warnex. Biotrial are 300 de angajati in lume, dintre care 200 in Franta.

Surse apropiate dosarului afirma ca este vorba de o molecula analgezic - destinata reducerii durerii- care contine cannabinoid. Aceasta substanta este prezenta in stare naturala in special in cannabis si poate fi produsa prin sinteza.

Un reprezentant al spitalului din Rennes, Pierre-Gilles Edan, a precizat ca patru dintre cele cinci persoane internate sufera de "tulburari neurologice de gravitati diferite" si ca trei dintre ei risca un posibil handicap "ireversibil".

Molecula fusese in prealabil testata pe animale, inclusiv pe cimpanzei.