Politia pakistaneza a arestat imamul unei moschei, pentru incitare la violenta, dupa ce un adolescent de 15 ani si-a taiat de bunavoie mana, ingrijorat de faptul ca, potrivit clericului, ar fi comis o blasfemie, informeaza Reuters.

In timp ce tinea o predica intr-un sat din estul provinciei Punjab, imamul Shabbir Ahmed i-a intrebat pe credinciosi daca exista cineva care sa nu il iubeasca pe Profetul Mahomed.

Interpretand gresit intrebarea, tanarul de 15 ani a ridicat mana. Ahmed a aratat imediat spre el si l-a acuzat de blasfemie in fata congregatiei.

Adolescentul s-a intors acasa si si-a taiat mana pe care o ridicase in moschee, a pus-o pe un platou si a revenit pentru a i-o arata imamului.

Actul a fost salutat de tatal baiatului, care a spus politiei ca este mandru de fiul sau si ca nu vrea ca imamul sa fie arestat.

Politia l-a arestat sambata pe Ahmed: "Unor astfel de imami analfabeti din moschei nu ar trebui sa li se permita sa sustina discursuri. Arestarea sa s-a facut sub Planul National de Actiune, in cadrul caruia discursuri care incita la violenta nu sunt permise in tara@, a declarat seful politiei locale, Nosher Ali.

Blasfemia este o chestiune foarte sensibila in Pakistan, republica islamica in care traiesc circa 200 de milioane de oameni si unde o simpla acuzatie declanseaza in mod regulat violente si chiar linsaje.