Treisprezece persoane au fost ucise duminica intr-un atac sinucigas asupra casei unui ales local la Jalalabad, cel mai mare oras din estul Afganistanului, au anuntat autoritatile locale citate de AFP. Atacul nu a fost revendicat de talibani pana la aceasta ora.

"Treisprezece persoane au fost ucise si alte 14 au fost ranite", a declarat Zabiullah Zemarad, un membru al consiliului provincial din Nangarhar. Atacul a avut loc in timpul unei "jirga", o adunare a liderilor tribali, la locuinta lui Obaidullah Shinwari, un alt membru al consiliului provincial.

Contactat de AFP, Zabihullah Mujahid, purtatorul de cuvant al talibanilor, a dat asigurari ca insurgentii nu se afla in spatele atacului, care vine in ajunul unei intalniro in Kabul destinate revigorarii negocierilor de pace dintre talibani si guvernul afgan, suspendate din vara anului trecut.

Grupul Stat Islamic, responsabil pentru un atac impotriva consulatului pakistanez in Jalalabad in cursul saptamanii trecute, nu a facut la randul sau nicio declaratie cu privire la incident.

Potrivit unui purtator de cuvant al guvernatorului provinciei Nangarhar, in atac ar fi fost ucis si fiul lui Obaidullah Shinwari, iar mai multe persoane, intre care si alesul local, ar fi fost raniti, relateaza Reuters.