Procurorii germani au anuntat ca ofera o recompensa de 10.000 de euro pentru informatii care pot duce la arestarea suspectilor in cazul agresiunilor sexuale din noaptea de Revelion de la Koln, relateaza Reuters in pagina online, citata de Mediafax.

Peste 600 de femei din mai multe orase din Germania au depus plangeri privind agresiuni sexuale si furturi comise de Revelion, iar anchetele politiei se concentreaza pe imigranti clandestini din Africa de Nord si solicitanti de azil.

Incidentele au alimentat nemultumirile opiniei publice privind decizia cancelarului Angela Merkel de a permite accesul imigrantilor si refugiatilor in tara, in conditiile in care numarul acestora a depasit 1,1 milioane anul trecut.

Parchetul din Koln a anuntat joi ca mai multe detalii despre recompensa menita sa ajute la identificarea suspectilor vor fi comunicate de politie saptamana aceasta.

Politia germana a precizat ca, pana in prezent, a reusit sa identifice 32 de persoane suspectate de implicare in violentele din Koln, inclusiv 22 care intentionau sa ceara azil in Germania.

Agresiunile au socat opinia publica si i-au determinat pe politicieni sa introduca pedepse mai aspre pentru solicitantii de azil si strainii care comit infractiuni.

Astfel, cancelarul Angela Merkel a informat ca o persoana isi poate pierde dreptul la azil daca comite delicte, chiar si in cazul in care este condamnata cu suspendare.