Salah Abdeslam, dat in urmarire internationala pentru participare la comiterea atentatelor de la Paris, a luat legatura cu un avocat belgian, anunta agentia Belga, citata de cotidianul Le Parisien.

HotNews.roFoto: Hotnews

Salah Abdeslam este principalul suspect cautat dupa atacurile teroriste comise pe 13 noiembrie 2015 in Paris. O suta treizeci de persoane au fost ucise in atentatele revendicate de reteaua terorista Stat Islamic, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, Salah Abdeslam a luat legatura cu avocatul belgian Sven Mary. Agentia Belga nu ofera detalii despre data formularii solicitarii si nu exista indicii privind locul in care s-ar afla teroristul belgian de origine marocana.

"Deocamdata, este vorba de un simplu zvon la care nu reactionam", a anuntat Parchetul federal belgian.

Contactat de ziarul Le Parisien, cabinetul avocatului, situat in Bruxelles, a refuzat sa faca vreun comentariu pe aceasta tema.

Avocatul Sven Mary, specializat pe cazuri penale, afirma in decembrie 2015 ca, daca va fi solicitat de Salah Abdeslam, va accepta sa il reprezinte in instanta.

Salah Abdeslam, in varsta de 26 de ani, a fost vazut ultima data in noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2015, la Paris. Fratele lui, Brahim Abdeslam, si alti sapte complici s-au aruncat in aer si au murit in sala de concerte Bataclan din Paris, unde au fost ucise 90 de persoane.