Germania se confrunta cu o amenintare terorista concreta care ar putea rezulta in acte de violenta "in orice moment", a relatat joi cotidianul german Bild, citand un raport confidential al Ministerului de Interne, potrivit agentiei DPA, transmite Agerpres.

"Germania este o tinta declarata si reala pentru violente ale jihadistilor", amenintare care "se poate transforma in acte concrete de violenta impotriva institutiilor de stat si civile", se arata in raportul citat de Bild.

Germania s-ar putea confrunta cu o serie de atacuri teroriste similare cu cele comise in noiembrie la Paris, comise pe parcursul mai multor zile si sustinute prin folosirea de arme, bombe incendiare si alti explozibili.

Dezvaluirile nu au putut fi verificate independent de agentia DPA.

Desi Bild nu precizeaza data la care a circulat raportul, mentioneaza ca acesta este de dinaintea atacului terorist de marti de la Istanbul in care au murit 10 cetateni germani si care a fost atribuit gruparii jihadiste Statul Islamic.

Ministrul german de justitie Heiko Maas a afirmat miercuri ca amenintarea unor atacuri teroriste pe teritoriul Germaniei nu a sporit dupa atacul de la Istanbul, adaugand ca nu exista in prezent "nicio dovada concreta privind posibile tinte".

Din cele 850 de persoane care ar fi parasit Germania pentru a jura credinta organizatiei jihadiste Statul Islamic sau pentru a lupta alaturi de grupari extremiste, aproximativ o treime s-au intors, potrivit oficialilor serviciilor germane de securitate.