Politia bulgara de frontiera a salvat 111 migranti aflati in pericol de inec pe raul Marita, a anuntat miercuri ministrul adjunct de interne Gheorghi Arabadjiev, precizand ca operatiunea a avut loc in cursul diminetii, relateaza BTA si Novinite.

Potrivit presei bulgare, nu se cunoaste deocamdata din ce tari provin migrantii.

Pe de alta parte, serviciul de presa al Ministerului de Interne a informat ca 108 persoane au fost arestate in cadrul unei operatiuni de amploare desfasurate in mai multe localitati de pe teritoriul Bulgariei. Cei arestati erau dati in urmarire pentru diverse infractiuni, printre care si implicare in retele de imigratie ilegala, informeaza Agerpres.

In total, politistii au controlat peste 4.500 de persoane si aproape 2.500 de autovehicule. Controale punctuale au fost efectuate in centrul Sofiei si in alte zone cunoscute pentru concentratia mare de persoane originare din tarile arabe si din Orientul Mijlociu.

Tot in legatura cu fenomenul migratiei ilegale, autoritatile bulgare au anuntat ca patru sirieni si doi irakieni au fost condamnati la cate trei luni de inchisoare si amenda de 100 de leva pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei. Cei sase au fost gasiti intr-un compartiment secret al unui autovehicul, in timpul unui control la punctul de frontiera Svistov, pe malul nordic al Dunarii. Migrantii au declarat ca intentionau sa ajunga si sa se stabileasca in Germania.