3 cetateni rusi suspectati de legaturi cu Statul Islamic au fost arestati in Turcia in timpul unui raid impotriva militantilor acestei grupari, la o zi dupa atentatul cu bomba de la Istanbul care a ucis 10 turisti. Consulatul general al Rusiei din Antalya a confirmat ca trei cetateni rusi au fost arestati in Turcia, fiind suspectati de legaturi cu gruparea Statul Islamic, a anuntat miercuri agentia de stiri Dogan, citata de Reuters.

Un atentat sinucigas cu bomba a fost comis marti dimineata in piata Sultanahmet din centrul Istanbului, o atractie turistica majora, provocand moartea a 10 oameni si ranirea altor 15. Printre victimele atentatului se numara cel putin 8 cetateni germani, potrivit Biroului guvernatorului Istanbulului.

Atenatul a avut loc in mijlocul diminetii in cartierul Sultanahmet, pe fostul hipodrom din apropierea bisericii Sfanta Sofia si de Moscheea Albastra, doua dintre cele mai vizitate monumente din Istanbul.

Comis la trei luni dupa atentatul soldat cu 103 morti in timpul unei manifestatii prokurde la Ankara, acest noua atac a vizat in mod deliberat strainii si turismul, un sector-cheie pentru economia turca.