Partidul Liberal Democrat din Moldova regreta decizia celor 7 deputati, membri ai PLDM de a participa la formarea unei noi majoritati parlamentare si investirea unui nou Cabinet de Ministri, a declarat presedintele interimar al formatiunii, fostul premier Valeriu Strelet, informeazaRadio Chisinau.

Valeriu Strelet, fost premier la ChisinauFoto: Facebook - Valeriu Strelet

"Vom urmari indeaproape cum vor decurge discutiile si cine va fi candidatul noii majoritati. Regretam ca colegii nostri au decis sa sustina in asemenea mod formarea unei coalitii de guvernare. De asemenea regretam ca acestia au decis sa se integreze in aceasta majoritate", a spus Strelet.

Fostul sef de Guvern de la Chisinau a dat de inteles ca au existat presiuni puternice:

"Condamnam santajul din politica si amenintarile. Consideram ca trebuie sa ne urmam aceste deziderate. Acest fenomen de extindere a influentei politice a unui partid oligarhic si asupra Guvernului este periculoasa. Pentru noi e o surpriza neplacuta ceea ce s-a intamplat".

56 de parlamentari moldoveni din totalul de 101 au semnat si transmis presedintelui Nicolae Timofti o declaratie prin care il instiinteaza ca au creat o majoritate parlamentara.

Majoritatea sui-generis e realizata in jurul PD, partidul controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc. La cei 20 de parlamentari democrati s-au raliat Partidul Liberal (Mihai Ghimpu), 15 parlamentari care au parasit Partidul Comunistilor si 8 parlamentari plecati din PLDM, partidul Lui Vlad Filat (aflat in arest preventiv intr-un dosar de mega-coruptie).