Autoritatile germane resping un numar din ce in ce mai mare de migranti ce vin dinspre Austria si vor sa ajunga in tarile scandinave, a anuntat luni politia austriaca citata de AFP. "Numarul zilnic al migrantilor respinsi a trecut de 60 in luna decembrie si a ajuns la 200 de la inceputul acestui an", a declarat David Furtner, purtator de cuvant al politiei din provincia Austria Superioara.

Unii migranti au fost respinsi la frontiera pentru ca nu aveau documente de identitate valabile, a explicat reprezentantul politiei. Prin aceasta provincie trec cei mai multi migranti care vor sa intre pe teritoriul german, adica intre 1.000 si 2.000 in fiecare zi. Cei mai multi migranti respinsi de Germania "nu vor azil in aceasta tara".

Majoritatea sunt afgani care incearca sa ajunga in Suedia sau Danemarca, dar si marocani si algerieni', a explicat oficialul.

Inasprirea conditiilor de intrare in Germania vine odata cu introducerea unor controale mai stricte la frontiere de catre Suedia si Danemarca si in contextul violentelor din Koln si din alte orase germane in noaptea de Anul Nou. In acest context, mai multi politicieni de la Viena au cerut luni inasprirea controalelor la granita cu Slovenia. Astfel, cancelarul austriac Werner Faymann a anuntat, intr-un interviu aparut marti in cotidianul Kronen Zeitung, introducerea unor controale mai stricte la granita cu Slovenia.

Daca legea va permite, se va face 'trierea intre refugiatii economici si cei de razboi', a precizat oficialul austriac.