Agresiunile fara precedent impotriva femeilor ce au fost comise la Koln in noaptea de Anul Nou si au scandalizat Germania au fost foarte probabil coordonate si planificate, a estimat duminica ministrul german al Justitiei, Heiko Maas, intr-un interviu citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cand o asemenea hoarda se aduna pentru a incalca legea, acest lucru pare, sub o forma sau alta, planificat. Nimeni nu ma va face sa cred ca nu a fost ceva coordonat sau pregatit", a declarat acest ministru social-democrat pentru editia de duminica a cotidianului Bild.

Un numar de 379 de plangeri au fost depuse pana in prezent in legatura cu violentele comise in noaptea de Revelion in oras, dintre care 40% pentru agresiuni sexuale, potrivit politiei.

In noaptea respectiva, zeci de barbati, actionand in bande, au agresat femei in plin centrul orasului, in mijlocul unei multimi masculine estimate la circa o mie de persoane.

"Trebuie sa clarificam urgent cum de s-au putut intampla astfel de acte", a subliniat ministrul.

Chiar daca sunt suspectati de catre politie si solicitanti de azil, Heiko Maas a avertizat in privinta amalgamului cu toti refugiatii care sosesc in tara.

"Este hazardat sa se faca o legatura intre originea unei persoane si inclinatia sa de a incalca legea", a spus ministrul, explicand ca statisticile arata ca refugiatii "comit in proportie tot atatea delicte ca si germanii".