Ministrul polonez de Externe, Witold Waszczykowski, l-a convocat pe ambasadorul Germaniei la Varsovia, din cauza unor "declaratii anti-poloneze facute de politicieni germani", a informat ministerul intr-un comunicat publicat duminica, transmite AFP.

"Ministrul Witold Waszczykowski l-a invitat, pentru ziua de luni, pe ambasadorul Republicii Federale Germane, Rolf Nikel, din cauza declaratiilor anti-poloneze ale unor oameni politici germani", se arata in comunicat.

Purtatorul de cuvant al MAE polonez, Artur Dmochowski, a precizat pentru presa ca intalnirea va avea loc luni dimineata.

Ministrul ii va transmite ambasadorului "o pozitie ce va apara interesele Poloniei si imaginea Poloniei", a mai mentionat purtatorul de cuvant pentru televiziunea privata TVN24.

Acesta a refuzat insa sa indice precis ce declaratii ale oamenilor politici germani au iritat Varsovia.

Mai multi politicieni germani si europeni si-au exprimat recent preocuparile cu privire la evolutia statului de drept in Polonia, dupa reformele introduse de conservatorii aflati la putere de numai doua luni, in special in domeniul justitiei si al mass-mediei.