Numarul plangerilor legate de violentele si furturile care au avut loc in noaptea de Anul Nou la Koln (vestul Germaniei) a urcat la 379, iar suspectii sunt in principal "solicitanti de azil" sau "imigranti in situatie ilegala", a informat sambata politia locala, potrivit AFP.

Aproximativ 40% dintre aceste plangeri se refera la agresiuni sexuale, a mai precizat politia. Pana in prezent, era vorba de aproximativ 170 de plangeri depuse.

"Persoanele asupra carora se indreapta ancheta politiei sunt in mare parte originare din tari din Africa de Nord. In mare parte, este vorba despre solicitanti de azil si de persoane care se afla in mod ilegal in Germania", a explicat politia din Koln.

Cu toate acestea, politia a precizat ca "investigatiile pentru a stabili daca si in ce masura aceste persoane au o legatura cu infractiunile comise in noaptea de Anul Nou continua".

Peste o suta de politisti se vor ocupa de acum de ancheta privind violentele comise de bande de barbati in piata ce separa gara centrala de catedrala din oras.