Cancelarul german Angela Merkel a sustinut, vineri, ca ar sprijini politic legislatia pentru facilitarea expulzarii refugiatilor sau a solicitantilor de azil care incalca legea. Declaratia politicianului vine dupa ce intreaga opinie publica europeana a fost inflamata de violentele care au avut loc de Anul Nou in Koln, scrie Agerpres.

Angela Merkel, selfie cu un refugiatFoto: Agerpres/EPA

In prezent, legislatia germana prevede ca un refugiat trebuie sa fie condamnat la cel putin trei ani de inchisoare pentru a se permite expulzarea acestuia. De asemenea, o prevedere stabileste ca un solicitant de azil nu poate fi expulzat daca viata sau sanatatea lui sunt puse in pericol.

Merkel a subliniat ca este dreptul autoritatilor germane de a stabili in ce imprejurari un azilant pierde dreptul de sedere in Germania. "Iar aici, sa ne intrebam daca nu trebuie pierdut mai repede si vreau sa spun ca, pentru mine, trebuie pierdut mai repede", a declarat cancelarul german.

"Trebuie sa facem asta pentru noi si pentru numerosii refugiati care nu au fost prezenti la evenimentele de la Koln", a adaugat Merkel.