Trei turisti, doi austrieci si un suedez, au fost raniti vineri in Egipt, intr-un atac cu cutitul comis la un hotel din statiunea Hurghada, la Marea Rosie, a informat politia, precizand ca unul dintre atacatori a fost ucis, transmite AFP.

Cei trei turisti "au suferit rani cu arma alba, dar starea lor este stabila", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Khaled Megahed.

Atacul a avut loc in statiunea turistica Hurghada, situata la Marea Rosie, la peste 500 de kilometri sud de capitala Cairo.

Atacatorii au incercat sa patrunda in hotelul Bella Vista trecand prin restaurantul acestuia, care da in strada, a precizat Ministerul de Interne intr-un comunicat.

Cei trei turisti au fost "raniti usor", a precizat pentru AFP un responsabil din cadrul politiei, adaugand ca un al doilea atacator a fost "grav ranit" in acest atac ce a fost, potrivit lui, "dejucat de catre fortele de securitate".

Dupa ce armata l-a destituit pe presedintele islamist Mohamed Morsi in iulie 2013, Egiptul se confrunta cu numeroase atacuri jihadiste.

Atacul de la Hurghada ar putea da o noua lovitura turismului, un sector care a fost ani intregi unul dintre pilonii economiei egiptene, dar care a fost afectat de recente atentate revendicate de ISIS.

Pe 31 octombrie, explozia unui avion charter cu turisti rusi ce paraseau statiunea Sharm el-Sheikh din peninsula Sinai, un atentat revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic, s-a soldat cu 224 de morti.

Pana la sfarsitul lui 2015, statiunile turistice de la Marea Rosie au fost ferite de instabilitatea ce afecteaza Egiptul dupa revolta din 2011, care l-a alungat de la putere pe Hosni Mubarak, si reprezinta ultimele bastioane ale turismului egiptean.