​Mai multe buldozere au demolat fara avertisment o parte dintr-un spital si morga acestuia, doctorii, asistentele si pacientii fugind din cladire pentru a scapa cu viata. Sase cadavre ce se aflau in morga au fost ingropate sub moloz, scrie agentia AP.

Agentia de Stiri Xinhua a scris ca spitalul a acuzat guvernul local ca a cerut demolarea cladirii in urma refuzului unitatii medicale de a accepta un proiect de extindere a unui drum.

"Ingroparea pacientilor este un semn enorm de lipsa de respect pentru cei decedati. Nu mi-am imaginat niciodata ca ceva de genul asta s-ar putea intampla." a declarat Zhang Yuan, reprezentant al spitalului.

Biroul de Informatii al Guvernului Districtului Huiji a anuntat joi ca a cerut spitalului sa demoleze morga, muncitorii asigurandu-se ca nimeni nu a fost in cladire inainte de a le distruge.

Demolarea fortata este o problema raspandita in China, guvernele locale incercand sa construiasca in loc proprietati imobiliare pentru a face posibila cresterea economica.