Cancelarul german Angela Merkel a declart joi ca este necesara o revizuire a politicilor de deportare care sa transmita un "semnal clar" celor care nu respecta legile germane, intrebata cum comenteaza atacurile sexuale asupra a peste o suta de femei comise in noaptea de Anul Nou in Koln.

Angela MerkelFoto: Agerpres/EPA

Revizuirea continua a politicilor de deportare este necesara "pentru a transmite un teren clar oamenilor care nu vor sa respecte cadrul nostru legal", a afirmat Merkel, intr-o conferinta comuna cu premierul Dacian Ciolos, care a vizitat Berlinul.

Circa o suta de femei au reclamat la politie furturi, amenintari sau agresiuni sexuale in noaptea de Anul Nou, in Koln, comise in majoritate de tineri beti si descrisi ca parand a avea origini nord-africane sau arabe.

"Ceea ce s-a intamplat in noaptea de Anul Nou este absolut inacceptabil", a subliniat Merkel.

"Sentimentele pe care le-au avut aceste femei fiind complet fara aparare este pentru mine complet intolerabil si de aceasta e necesar ca tot ce s-a intamplat sa fie scos la lumina", a spus cancelarul.

Angela Merkel a precizat ca ia in calcul schimbarea legilor si majorarea numarului de politisti.

"De asemenea trebuie sa vorbim despre bazele coexistentei culturale in Germania si despre faptul ca oamenii se asteapta, pe buna dreptate, ca dupa vorbe sa urmeze fapte", a mai spus ea.