Un barbat a fost ucis joi de politisti in fata unui comisariat din cartierul sensibil Goutte d'Or din Paris, in timp ce incerca sa patrunda in cladire, anunta AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un martor a vorbit de "doua sau trei focuri de arma" in strada care a fost inchisa de fortele de ordine.

Acesta "era inarmat cu un cutit si un dispozitiv ce putea fi o vesta exploziva" si striga "Allah Akbar" in timp ce incerca sa agreseze un politist, potrivit unui comunicat al ministerului de Interne.

Cartierul Goutte d'Or, multietnic, a fost inchis de fortele de ordine. Politisti cu armele in maini sunt prezenti in numar mare.

Centura de explozibil s-a dovedit insa "falsa", potrivit unor surse concordante.

Barbaul a fost identificat si avea antecedente penale dupa un furt comis in 2013 in sudul Frantei.

La acea vreme, barbatul a declarat ca se numeste Sallah Ali si s-a prezentat ca o persoana fara domiciliu fix, nascuta in 1995 in Casablanca, Maroc.

Comisariatul vizat de atac se afla in arondismentul 18 din Paris, in nordul capitalei. Acest arondisment, alaturi de cartierul de afaceri La Defense, in nordul Parisului, a fost mentionat drept o tinta potentiala a jihadistilor care au comis atentatele din 13 noiembrie la Stade de France, in restaurante din estul Parisului si la sala Bataclan.

Aceste atentate, cele mai grave comise in Franta, s-au soldat cu 130 de morti si sute de raniti.

O fotografie postata pe Twitter de o ziarista New York Times arata trupul unui barbat intins la pamant si un robot care inspecteaza cadavrul.