Liderii republicani ai Camerei Reprezentantilor iau in considerare un vot incepand de saptamana viitoare asupra legislatiei mult timp amanate de a extinde sanctiunile contra Coreii de Nord prin impunerea unor pedepse mai aspre companiilor straine ce fac afaceri cu Phenianul, au declarat miercuri surse din Congresul Statelor Unite, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Ed Royce, presedintele republican al Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei, si Eliot Engel, principal responsabil democrat in comisie, au introdus masura la inceputul anului trecut si ea a fost adoptata de comisie in luna februarie.

Liderii republicani ai Camerei nu au reusit sa aduca masura pana la un vot in 2015, dar anuntul Coreii de Nord miercuri ca a testat o bomba nucleara puternica ii grabeste pe parlamentari sa vina cu un raspuns puternic din partea Statelor Unite.

Doi consilieri din Congres au declarat pentru Reuters ca liderii Camerei reexamineaza masura si ca un vot ar putea avea loc incepand de saptamana viitoare. O sursa din conducerea republicana a Camerei a spus, pe de alta parte, ca nu a fost luata o decizie asupra programarii unei dezbateri si a unui vot.