Ziarul Vaticanului a criticat marti coperta revistei Charlie Hebdo ce marcheaza un an de la atacul terorist asupra redactiei in care au murit 12 oameni, informeaza The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Coperta arata un barbat cu barba ce il portretizeaza pe Dumnezeu cu o pusca Kalashnikov pe dupa umar, impreuna cu textul: "Dupa un an, asasinul este in continuare liber".

Intr-un comentariu, ziarul Osservatore Romano a declarat ca tratamentul acesta asupra religiei "nu este nou", semnaland faptul ca multe figuri religioase au condamnat violenta in numele unor credinte.

"In spatele drapelului de secularism, saptamanalul uita ca toti liderii religiosi resping violenta in numele religiei - folosind divinitatea ca pe o blasfemie, asa cum Papa Francis a spus de nenumarate ori. Din perspectiva celor de la Charlie Hebdo, acesta este un paradox trist asupra unei lumi ce vrea din ce in ce mai mult sa fie corecta, pana la un punct al ridicolului, dar nu vrea sa recunoasca sau sa respecte credinciosii, independent de religie" se adauga in comentariu.

Editia speciala a revistei franceze marcheaza un an de la atacului fratilor Cherif si Said Kouachi, ce au omorat 12 oameni, inclusiv 8 angajati ai revistei.

Atacul de pe 7 ianuarie 2015, revendicat de al-Qaeda, a fost precedat de un atac cu bomba din 2011 ce a fortat redactia revistei sa se mute.