Fratele unui cunoscut predicator si ideolog al Statului Islamic a negat ca ar fi membru al grupului militant, in cadrul unui proces desfasurat in Bahrain in care 24 de persoane sunt acuzate ca au incercat sa creeze o ramura a Statului Islamic in Bahrain, transmite Reuters.

Abdullah Mubarak al-Bin'ali a fost arestat in aprilie, cand incerca sa paraseasca Bahrain cu pasaportul unei alte persoane, a fost informata marti instanta penala suprema din regatul din Golful Arab.

Fratele sau, Turki Mubarak al-Bin'ali, in varsta de circa 30 de ani, este unul dintre cei mai vizibili predicatori si ideologi ai Statului Islamic, aparand adesea in clipurile video propagandiste ale organizatiei.

Turki Mubarak al-Bin'ali este, de asemenea, autorul biografiei liderului SI Abu Bakr al-Baghdadi, publicata in 2013.

Abdullah si Turki se numara printre cele 24 de persoane judecate pentru ca ar fi incercat sa creeze o ramura a Statului Islamic in Bahrain si pentru ca ar fi militat pentru rasturnarea monarhiei din tara.

Turki, vazut ultima oara in Siria, este judecat in absenta, precum e si cazul altora.

Abdullah a spus ca timp de ani de zile, fratele sau, Turki, a putut sa se exprime liber in discursuri publice si pe platformele de social media, si ca a avut, de asemenea, posibilitatea de a calatori liber "in limitele supravegherii serviciilor de securitate".

"Dar dupa ce a calatorit in zona de conflict din Siria, urmat de un numar de tineri, acuzatiile impotriva lui au fost transferate fratelui sau, iar eu neg aceste acuzatii", a adaugat Abdullah Mubarak al-Bin'ali.