Jucatorul de crichet Chris Gayle se afla in centrul unui scandal dupa ce a facut un comentariu considerat "nepotrivit" la adresa unei jurnaliste australiene in timpul unui interviu, scrie BBC. Sportivul din Jamaica a platit o amenda de 10.000 de dolari australieni (circa 7.200 dolari) pentru tentativa neinspirata de flirt, iar incidentul a starnit un val de reactii pe retelele sociale, multe dintre ele critice la adresa lui Gayle.

Jucatorul de crichet Chris Gayle si jurnalista Mel McLaughlinFoto: Captura YouTube

In timpul unui interviu acordat luni jurnalistei Mel McLaughlin cu ocazia unui meci din cadrul Big Bash League, Chris Gale a declarat: "E frumos sa iti vad pentru prima data ochii. Sper sa bem ceva impreuna mai tarziu. Nu rosi, iubito! (Don't blush, baby - in original)".

Comentariul a fost criticat ca fiind sexist, iar Gayle si-a cerut ulterior scuze adaugand insa ca reactia la afirmatia sa a fost "exagerata".

La 24 de ore de la interviu, numele sportivului australian a aparut in peste 27.000 de mesaje trimise pe Twitter, iar unii utilizatori au folosit "#dontblushbaby" facand trimitere la comentariul acestuia.

Comentariile au starnit reactii puternice si din partea comunitatii de crichet dar si din partea unor reporteri sportivi.

Afirmatiile acestuia au fost calificate de utilizatori ca "neprofesioniste", "nepotrivite", "neamuzante", "lipsite de inteligenta" sau rezultatul unor "tehnici de flirt neinspirate".

Mel McLaughlin a declarat ca a fost luata prin surprindere de declaratiile sportivului si ca nu vrea sa faca subiectul unor astfel de conversatii.

Incidentul aminteste de un altul petrecut in 2014 cand jucatoarea de tenis Maria Sharapova a complimentat un prezentator australian, spunandu-i in timpul unui interviu: "Ai atat de multa stima de sine cand vorbesti, este foarte dragut. Care era intrebarea, ca iti admiram forma...?". Reactia publica la comentariile ei a fost insa una pozitiva.