Barack Obama va merge in Germania pentru a se intalni cu cancelarul Angela Merkel, dar si pentru a participa la uriasul targ-expozitie de la Hanovra, o premiera pentru un presedinte american, noteaza AFP.

Liderul administratiei de la Washington va profita de a cincea vizita pe care o efectueaza in Germania pentru a apara Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP), a precizat Casa Alba intr-un comunicat, conform Agerpres.

TTIP urmareste eliminarea barierelor comerciale dintre Uniunea Europeana si Statele Unite si reducerea obstacolelor in schimburile de bunuri si servicii intre cele doua regiuni, insa suscita puternice rezerve in societatea civila.

Statele Unite si UE spera sa ajunga la un acord in 2016 inainte de incheierea celui de-al doilea mandat al presedintelui Barack Obama, au afirmat negociatorii cu prilejul unei runde de discutii desfasurate la sfarsitul lunii octombrie la Miami (sud-estul SUA).

Aceasta vizita "subliniaza legaturile politice si economice de lunga durata" care unesc cele doua tari, precum si angajamentul Statelor Unite in domeniile comertului si investitiilor, surse "de locuri de munca si crestere economica pe cele doua maluri ale Oceanului Atlantic", a precizat Casa Alba.

La Hanovra, Barack Obama va promova inovatiile americane si va incerca sa atraga investitori in Statele Unite.

Targul de la Hanovra (Hannover Messe), infiintat in 1947, atrage anual aproximativ 6.500 de expozanti si 200.000 de vizitatori din lumea intreaga.