Autoritatile din orasul New York au luat masuri de securitate sporite pentru festivitatile de Anul Nou din Times Square, loc emblematic unde un milion de oameni sunt asteptati sa sarbatoreasca noaptea trecerii dintre ani.

"Suntem pregatiti", a declarat, marti, primarul Bill De Blasio la o conferinta de presa. "Suntem orasul cel mai bine pregatit din SUA pentru a preveni terorismul si pentru a face fata oricarui eveniment", a adaugat edilul citat de Reuters.

Sase mii de ofiteri de politie in uniforma sau haine civile, vor patrula in celebra piata din centrul Manhattanului, unde un glob urias de sase tone va cobori din varful unui catarg pentru a sarbatori trecerea in 2016, o traditie care dateaza din 1907.

Ofiteri de politie echipati cu smartphone-uri si portavoci vor putea sa intrerupa evenimentul si sa evacueze zona daca va fi nevoie, a declarat comisarul William Bratton, subliniind ca nu a fost vreo amenintare credibila care sa vizeze orasul New York.

Cei care intra in piata nu au voie sa aiba rucsaci, toate celelalte bagaje vor fi controlate cu detectoare de metal. Caini instruiti pentru a detecta explozivi si detectoare de radiatii vor fi in Times Square unde traficul auto va fi inchis inca din dimineata de 31 decembrie.

Dupa atacurile din Paris si Saint-Denis din 13 noiembrie din Franta, gruparea terorista Stat islamic a publicat un video care arata poze din Times Square urmate de cele ale unui atentator sinucigas.