Sotia lui Samy Amimour, unul dintre autorii atentatelor din Paris, in 13 noiembrie, si care se afla in prezent in Irak, a scris o serie de mailuri in care se declara "mandra" de actiunile fostului sau sot, scrie luni cotidianul Le Parisien, preluat de AFP.

In 16 noiembrie, la trei zile dupa atentate, aceasta ii scrie prietenei sale: "Esti socata de atentate? LOL. Unul dintre kamikazele de la Bataclan era sotul meu Samy Amimour, s-a detonat hamdulillah.."

"Sunt atat de mandra de sotul meu si sa ii laud meritele, ah là là, sunt atat de fericita", a scris ea, in corespondenta electronica descoperita de anchetatori.

In ultimul sau mail, doua zile mai tarziu, isi exprima admiratia fata de Samy. "Stiam de la inceput si mi-am incurajat sotul sa plece sa terorizeze poporul francez care are atata sange pe maini. [...] Imi invidiez atat de mult sotul, mi-ar fi placut atat de mult sa fiu cu el sa sar si eu in aer".

"Viata nu inseamna pace, pace, pace, dragoste, sarutari. Ne omori, te omor, lupti impotriva noastra, lupt cu tine", adauga ea.

Samy Amimour, 28 de ani, este unul dintre cei trei kamikaze care au atacat sala de concerte Bataclan, unde au murit 90 dintre cele 130 de victime ale atentatelor revendicate de gruparea Statul Islamic (SI).

Plecat in Siria in 2013, acest fost sofer de autobuz, care s-a radicalizat, a convins in octombrie 2014 o liceana minora sa fuga cu el. Casatorita religios cu Samy Aminour, tanara de 18 ani a trait cu acesta initial la Raqqa, in Siria, si apooi la Mosul, in Irak. Aceasta ar avea si un copil cu Samy, potrivit Le Parisien.

In cursul verii, aceasta ar fi reluat contactul cu o veche prietena, careia i-a trimis o serie de mailuri care, potrivit cotidianului francez, poarta toate simbolurile propagandei SI.

"Am un apartament si bucatarie complet mobilate, doua bai si trei camere si nu platesc nici chirie, nici curent nici apa. Viata adevarata, ce sa mai", scria ea, cu cateva saptamani inainte de carnagiul din Paris.

"In toate orasele in care am fost, in Siria si acum in Irak, nu am vazut un singur cersetor! [...] Si stii de ce? Pentru ca bunurile sunt distribuite foarte echitabil si toata lumea traieste bine".

"Atat timp cat continuati sa jigniti islamul si musulmanii veti fi potentiale victime, si nu doar politistii si evreii, ci intreaga lume".

"Curand, cu voia lui Allah, Franta si toata coalitia vor afla ce inseamna razboiul la ele acasa", afirma tanara.

Samy Amimour a fost inmormantat discret, joi, in cimitirul din Courneuve, in periferia Parisului.