Seful unei agentii locale din orasul chinezesc Shenzen, unde o enorma alunecare de teren a inghitit zeci de persoane si de cladiri, s-a sinucis, au anuntat luni autoritatile din aceasta tara, citate de AFP.

Alunecare de teren imensa in ChinaFoto: Captura YouTube

Xu Yuan'an, seful Biroului de gestiune urbana din Noul district din Guangming, s-a aruncat duminica seara de pe un bloc, potrivit unui mesaj publicat pe contul oficial de microblogging al politiei locale.

O ancheta a stabil ca e vorba de o sinucidere, potrivit sursei citate.

Doar sapte decese au fost confirmate dupa enorma alunecare de teren care a antrenat in 20 decembrie circa 30 de cladiri intr-o zona industriala a orasului Shenzhen, la granita cu Hong Kong, dar 75 de persoane sunt in continuare date disparute.

Un munte de pamant si de deseuri din constructii de 100 de metri inaltime s-a prabusit atunci si a lovit parcul industrial din orasul Shenzen. O conducta de gaze din zona a explodat cand s-a produs alunecarea de teren, a informat operatorul PetroChina citat de Xinhua.

Ministerul resurselor a afirmat ca alunecarea a fost cauzata de muntele de deseuri de constructii din vecinatate, care ar fi avut o panta prea abrupta. Noroiul a acoperit o arie de de peste 380.000 de metri patrati (38 de hectare) si a avut 10 metri adancime in anumite locuri, a declarat viceprimarul din Shenzen.

Tragedia s-a intamplat la doar patru luni dupa imensa explozie din portul Tianjin in care au murit peste 160 de persoane.

Xu Yuan'an se numara printre directorii care au avizat formarea muntelui de pamant, potrivit unui articol publicat pe Cotidianul districtului special din Shenzhen, care a fost ulterior sters.