Autoritatile din Germania si Austria se afla in stare de alerta, dupa ce sambata politia austriaca a anuntat ca a primit din partea unui serviciu secret strain "prieten" un avertisment cu privire la riscul unor atentate teroriste ce s-ar putea produce in mai multe capitale europene intre Craciun si Anul Nou, transmite Agerpres, citand DPA.

Totusi, politia a insistat ca amenintarile nu sunt suficient de concrete pentru a justifica anularea unor evenimente cu ocazia apropierii Anului Nou.

Avertismentul este legat de posibile atacuri teroriste contra unor orase europene mari saptamana viitoare.

Purtatorul de cuvant al politiei austriece, Patrick Maierhofer, a declarat pentru agentia de presa APA ca nu exista "o amenintare concreta", dar a adaugat ca un serviciu secret strain "prieten" a informat politia austriaca despre faptul ca mai multi potentiali atacatori "se afla in drum spre Europa".

Informatia primita de Austria din partea respectivului serviciu secret - care nu este dezvaluit - cuprinde si nume cu posibili teroristi, dar verificarile preliminare nu au condus la confirmarea unor actiuni iminente, se arata intr-un comunicat emis de politia austriaca. In acest text se mai mentioneaza ca avertismentul a fost transmis cu cateva zile inainte de Craciun si autoritatilor din alte state europene - de asemenea neprecizate - si el face referire la posibile atacuri armate sau la detonarea de explozivi in zonele aglomerate.

Si autoritatile germane au anuntat intensificarea masurilor de securitate, pe strazi fiind sporit numarul patrulelor. De asemenea, folosirea camerelor video de securitate in locuri publice va fi extinsa.