Cel putin opt persoane si-au pierdut viata in timpul unor tornade care au lovit nordul statului Texas, au informat sambata seara autoritati si mass media americane, citate de AFP.

Tornade in TexasFoto: Captura YouTube

O tornada a lovit in jurul orei locale 18:45 (duminica 00:45 GMT) oraselul Garland (Texas), care face parte din vastul complex urban format din Dallas si Fort Worth, au anuntat autoritatile municipale intr-un comunicat de presa.

"Sunt cinci decese confirmate. Masini, case si apartamente din zona au fost grav avariate", au declarat autoritatile, adaugand ca numarul ranitilor nu a fost inca stabilit.

Decesele "au fara indoiala legatura cu faptul ca masinile au fost prinse in tornada", au adaugat autoritatile.

Alti trei oameni au fost ucisi in intemperiile produse in Collin County (Texas), a transmis Dallas Morning News. Locuitorii citati de ziar au declarat ca zona a fost lovita de cel putin patru tornade.

Milioane de locuitori din sudul Statelor Unite incercau sambata sa revina la o viata normala dupa o serie de tornade care au facut cel putin 17 morti in Mississippi, Tennessee si Arkansas, conform celui mai recent bilant prezentat de autoritati.

In contextul in care in acest sfarsit de saptamana sunt asteptate in continuare furtuni si precipitatii puternice in centrul Statelor Unite, serviciile de meteorologie au atras atentia ca ar putea exista intarzieri ale curselor aeriene, iar soselele ar putea fi inundate in aceasta perioada de vacante.